Me käymme suklaan laittohon
Nyt kerroksittaisen
Pohjalle pistän kaakaon
Ja päälle kookoksen

~ * ~

kookossuklaakukkaset

Joulusuklaasarjan oma suosikkini ehättää vielä viime metreillä joulupöytään! Kohta laitan taas uudet satsit tulille. Tai vesihauteeseen, jos ihan tarkkoja ollaan. Sinäkin ehdit vielä duunata omasi!

Varsin yksinkertaista on tämänkin syötävän söpön ja vietävän herkullisen tuplasuklaan valmistus. Tässä tarvitaan sekä raakasuklaa- että kookosseosta, joita molempia kannattaa valmistaa kerralla isot satsit, niin pääsee askartelemaan muitakin herkkuja. Ensin maustetaan kookosmassa vaniljaiseksi, lorautetaan muottien pohjalle ja pannaan jäähtymään. Sitten valmistetaan raakasuklaa, maustetaan ja maistellaan ja hyväksi havaitaan, ja kaadetaan se kovettuneen kookososan jatkeeksi.

kookossuklaakukkia

Aiempia suklaakokeilujani syynäilleet ja testailleet osaavatkin jo kaiken tarvittavan. Mutta pannaanpa vielä resepti näytille, kaiken kansan iloksi ja joululahjaksi!

Vaniljakookos-tummasuklaa

Vaniljainen kookosmassa:

 • 1 pkt eli 200g kookosmassaa
 • 1,5 tl aitoa vaniljajauhetta
 • 2-4 tippaa toffeesteviaa (tai vaikka 1 rkl hunajaa)
 • + 1 rkl lucumaa (antaa kinuskista makua, mutta tekee väristä tummemman)

Tumma raakasuklaa:

 • 1 dl kaakaovoita sulatettuna
 • 0,5 dl + 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 -2 rkl hunajaa
 • 1/8 tl suolaa
 • jouluisaa maustetta, esim. ripaus kaardemummaa, chiliä tai cayennepippuria
 • + 0,5 rkl halutessasi kutakin: lucumaa, tocoa, macaa ja reishiä (ilmankin pärjää)
 • + 1 tl soijalesitiiniä (auttaa hunajaa sekoittumaan paremmin)

Kippaa kookosmassa kulhoon (posliininen tai metallinen), paloittele kimpale ja laita kulho vesihauteeseen. Se sulaa aika nopsaan, vielä nopeammin jos vähän sekoittelet. Mausta, sekoita ja maista. Kaada söpöjen jääpalamuottien pohjalle, jätä tyhjää noin 1/3. Pistä jääkaappiin tai pakkaseen tai vaikka pihalle jähmettymään.

Raakasuklaata varten raasta kaakaovoi ja sulata se kookosmassan tavoin vesihauteessa. (Hanasta tuleva lämmin vesi riittää, ei tarvitse keittelemään ryhtyä edes.) Sekoita kaakaovoin joukkoon muut aineet. Varmista että on hyvää! Ota kookosmuotti esiin ja täytä vajaukset suklaalla. Pistä kylymään. Valmistaudu herkuttelemaan n. puolen tunnin kuluttua.

lumikukkakookossuklaa-asetelma

Yhdestä kookosmassapaketillisesta taiteilee jääpalamuotillisen (n. 15 kpl) näitä konvehteja ja vielä lisäksi lautasellisen kookospalleroita. Raakasuklaata tarvitaan ohjeeseen sen verran vähän, että suosittelen vähintäänkin tuplaamaan ohjeen ja tekemään samalla vaivalla erän jotain toistakin suklaata, esim. quinoamuroilla tai marjoilla höystettynä.

Jos kookosmassaa ei oman kyökin syövereistä tai lähistön kaupasta löytynyt, ei hätä ole tämän näköinen. Valkoisen osan voi korvata vaikka jumalaisella vaalealla raakasuklaalla.

Kuvien kukkasista pilkistää muuten pinjansiemeniä! Olihan se testattava, miten ne maultaan sekaan sopivat. Voin kertoa, että oikein passelisti. Konvehtien esteettisyys ja suutuntuma tosin saattaa siitä hieman kärsiä, mutta jos se ei ole niin nokonuukaa, niin suosittelen uuden makuelämyksen nimissä koettamaan.

tuplasuklaatähdet

Aivan loistavalta näyttää myös tähtimuotitettu versio! Käväisin vierailemassa suklaatalkoiden merkeissä Elinan luona, ja tämä kuva sekä konvehdit ovat hänen kädenjälkeään.

Toivotan kaikille tiedätte-kyllä-minkä makuista joulua! <3