Terveisiä Japanista! Siellä kävin hiljattain lyhykäisellä visiitillä ja innoistuin paikallisesta ruokakulttuurista. Kotiin toin sieltä järjettömät kasat vihreää teetä ja merilevää. Ja matchaa, joka on semmoinen erikoisempi vihreä tee. Mutta matchasta lisää myöhemmin. Nyt keskitytään tähän sushirullia jäljittelevään merileväwrappiin. Olen syönyt niitä jo ihan kohtalaisen monta kertaa tällä viikolla. Sen verran nopsasti valmistuvaa ja hyvää ja taatusti terveellistäkin on tuo ruoka.

levarappi

Homma toimii aika pitkälti samaan tapaan kuin tortillankin kanssa. Kaivat vaan esille kokoelman passeleita täytteitä ja lappaat merileväarkille himoitsemasi kombon. Jos tulee liikaa täytettä, kääräise ympärille toinen leväarkki pelastamaan tilanne.

Seuraavassa kuvassa on hämäävästi monta muutakin merileväwrapin tekoon täysin kuulumatonta objektia. Onneksi reseptissä kerrotaan, mitä niistä lopulta käytetään.

levawrappipoyta

Merileväwrapit

  • noriarkkeja
  • salaatinlehtiä
  • ituja ja versoja (esim. sinimailanen ja auringonkukka)
  • kurkkua
  • avocadoa
  • piparjuurta (tai wasabia)
  • perillaa (ruukkuyrtti, ei mitenkään välttämätön lisä)
  • soijakastiketta
  • paistettuja tai graavattuja lohipaloja

Tämä ruokalaji on siitä kiva, että aineksia ei tarvitse juurikaan esivalmistella. Kurkun joutuu tosin silpomaan ohuiksi pitkiksi slaisseiksi. Avocadon voi pilkkoa tai sitten vaan kaivaa lusikalla suoraan kuoresta. Lohen paistamiseen menee oma lyhykäinen aikansa (jollei käytä jotain valmiiksi syötävää versiota). Heitin muuten pannulle lohen seuraksi inkivääripaloja ja limemehua.

Pistä pohjalle merileväarkki ja täytä siitä n. puolet tuollalailla diagonaalisesti, jotta wrappays onnistuu helposti. Raasta täytteiden päälle piparjuurta ja lorauta soijakastiketta vähäsen. Kääräise töttörölle, ja kostuta uloimmainen reuna vedellä, jotta koko komeus pysyy kiinni. Tai sitten voit käydä hampainesi saman tien wrapin kimppuun laskematta sitä lainkaan kädestä.

levawrappivaihe

Hyvvee on. Vegemmän version tästä saa korvaamalla lohen tofulla. Ainakin semmoista pehmeää tofua kokeilin, ja se toimi ihan kivasti seassa. Riisiäkin voi tuonne laittaa.