Koska tässä on nyt viimeiset puolitoista viikkoa harjoitettu aktiivisesti kokonaisvaltaista ilmaisua suunnilleen kaikkialla muualla kuin keittiössä, päätin askarrella kurssikavereille päätösjuhlaan satsin raakasuklaata. Testissä oli minulle entuudestaan tuntemattoman valmistajan raaka-aineet ja tähtäimessä tavanomaista kiinteämpi, lämpimässä kesäsäässä reissausta sietävä suklaa. Reseptin heitin tietenkin hatusta, enkä maistanut lopputuotosta ennen tarjoilua, joten palaute vähän jännitti.

Mutta tosi hyvää siitä tuli niiden muidenkin mielestä! Rakennettakin kehuttiin, ja minustakin se onnistui kiitettävästi. Sen salaisuus oli tällä kertaa runsaampi kaakaovoin määrä.

hyvä raakasuklaaresepti

Toimintaohje lyhyesti: Sulata rasvat vesihauteessa. Lisää ainekset listan järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi. Kaada jääpalamuotteihin ja pistä jääkaappiin tai pakkaseen, jos olet kiireessä ja lähdössä roudaamaan suklaatasi piknikille. Mitä kylmempi, sen pitempään se säilyy. Maku on parhaimmillaan, kun suklaa on vähän sulanut.

Jos olet uusi näiden juttujen parissa, kannattaa lukaista myös raakasuklaanvalmistuksen pitempi oppimäärä.

Mietin aika pitkään kehtaanko laittaa tänne kuvaa suklaasta, koska kuva ei missään määrin tee oikeutta sen maulle. Mutta eilisillan itsensä ylittämisen teeman hengessä, antaa mennä vaan. Hyväksykää se (ja itsenne) sellaisena kuin se onkin!

kesäsuklaa

PS. Tämä on saletisti hyvää joulunakin. Ja kaikkina muinakin vuodenaikoina.

PPS. Kynttilöitä voi polttaa ihan hyvin myös kesällä!