Ihmeiden aika ei ole ohi. Heräsin ilman kelloa 7.30, tein 5 aurinkotervehdystä, meditoin hetken ja pyöräytin raakakakun. Eihän tällaista ole tapahtunut suunnilleen vuoteen. Mistä tämä kaikki energia tuli?

Tämä kookoskerman, kinuskisen lucuman ja marjojen makoisalla liitolla leikittelevä piiras joka maailmaan putkahti on yksi viime kesän suosikkejani. En löytänyt sen reseptiä kuitenkaan enää netistä muualta, joten sävelsin makusinfonian uudestaan itse. Käytettävissä ei ollut myöskään desimittaa, joten mittana toimi kahvikuppi (tilavuus 2,5-3dl). Piirasvuoan virkaa toimittavan lautasen halkaisija lienee 18-20cm.

kermainen marjapiiras

Kinuskisen kermainen marjapiiras

Pohja:

 • 1 kp kookoslastuja
 • 1/2 kp saksanpähkinöitä (tai lisää kookosta, jos haluat pähkinättömän)
 • reilu 1 kp taateleita
 • 1/2 tl ruususuolaa

Täyte:

 • 1 kp kookosmaitoa
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/3 kp lucumaa
 • 1/2 tl vaniljajauhetta
 • 2-3 rkl hunajaa
 • 1 tl psylliumia
 • (1 rkl chia-siemeniä)

Pinnalle:

 • Marjoja (punaherukat on ehkä parhaita tässä yhteydessä!)

Tekemiseen menee aikaa ehkä joku vartti, jos ainekset ovat hyvästi käden ulottuvilla. Senkus vaan pistelet ensin pohjan aineet blenderiin ja surautat tasaiseksi. Taputtele pohja lautasen/piirasvuoan pohjalle. Sitten pane täyteaineet blenderin uumeniin ja sekoitat. Maista. Havaitse hyväksi ja kaada pohjan päälle.

Ripottele pinnalle marjoja ja ehkä jopa kookoslastuja. Siirrä piiras jääkaappiin tekeytymään hyväksi toviksi (väh. pari tuntia). Nauti parhaassa seurassa. <3

mansikoi ja kookosta

Jäin ihmettelemään miksi piiraani täyte oli noinkin tumma. Yksi selitys on se, että laitoin omaan versiooni enemmän lucumaa, mutta korjasin asian jälkiviisaana tuohon reseptiin. Nyt itse asiassa muistin, että alkuperäisreseptissä lucuma taisikin olla kakkupohjassa täytteen sijaan! Että sellaistakin voi sitten kokeilla. Hyväähän se on kummin päin tahansa.