Vähän kieltämättä himottaisi heittäytyä teologisten pohdiskelujen vietäväksi. Mitä se synti oikein on? Miksi se yhdistetään nautintoa tuottaviin asioihin? Onko koko konseptissa mitään järkeä? Miksi alituiseen ajaudun ajattelemaan tätä asiaa keittiössä häärätessäni?

Tällä kertaa syvällistä pohdintaa hauskempaa oli keskittyä synnin tekemiseen. Mainitsin taannoin jotain voin, hunajan ja tahinin kanssa flirttailusta. Tunsin, että olin valmis viemään suhteemme seuraavalle tasolle.

Synninmuodostus

Sinä kauniina päivänä syntyi sitten syntinen kastike. Tai kuorrute. Käyttötapoja on niin monta kuin vain kehtaat keksiä. Esittelen tässä postauksessa kaksi, ja kolmanteen saatat saada inspiraatiota edellisestä kirjoituksesta…

Mutta opetellaanpa ensin miten syntiä tehdään!

Synti

 • 1 banaani
 • 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
 • 2 rkl tahinia tai maapähkinävoita
 • 2 rkl hunajaa
 • kanelia
 • (1 rkl lucumaa)

Blendaa koko setti tai hoida homma manuaalisesti, kuten itse tein. Valmistustapaa valikoidessasi ota huomioon, että blenderi on kulhoa vaikeampi nuolla puhtaaksi!

Mikäli päädyt sekoittelemaan soosin käsipelillä, aloita banaanin mössäämisestä  haarukalla. Lisää ainekset ja sekoita joka lisäyksen välissä. Kookosöljyn on hyvä olla pehmeähkössä olomuodossa, jotta se sekoittuu nätisti. Sitä voi huijata kaivamalla sen purkista kuumalla lusikalla ja/tai kaapimalla öljyä purkin reunoilta, siellä kun se yleensä on sulaneinta, terveisin insinööri.

Lopputuloksena on etäisesti kinuskikastiketta muistuttava kielen mennessään vievä soosi. Banaani puskee mausta jonkin verran läpi, joten jos jo ennakkoon tiedät sen tökkivän, korvaa banskut vaikkapa desillä taateleita tai liotettua cashew-pähkinää (jolloin saatat tarvita isompia lusikallisia hunajaa). Näiden vaihtoehtojen kanssa blenderi onkin sitten pakollinen väline.

Vilkaistaanpas sitten vaihtoehtoisia tarjoilutapoja:

Syntiä marjoille

Ensimmäinen ehdokas on klassinen, salamannopeasti valmistuva ja pomminvarmasti herkullinen karpaloita kinuskikastikkeella -variantti.

Syntiset marjat

 • punaisia kirpeitä marjoja
 • syntiä

Kasaa johonkin nättiin astiaan haluamassasi järjestyksessä. Sekoita tai älä. Jotta vältyt yllätyksiltä, kerron jo nyt että syntisen kastikkeen kookosöljy kohmettuu jonkin verran, mikäli lämäät setit jäisten marjojen päälle.

Syntinen kuorrute

Toisella yrittämällä synti levisi brownien kuorrutteeksi. Mmmmh. Näillä ohjeilla tavaraa tulee tuollaisen pienehkön vuoallisen verran. Luulen että tavara riittäisi peittämään myös ison lautasellisen, mutta leivos jäisi silloin ohuemmaksi. Tää toimii paremmin paksuna.

Raaka hamppuisa brownie

 • 0,5 dl pellavansiemeniä
 • 1 dl hampunsiemeniä
 • 1 dl pekaanipähkinöitä
 • 2 dl taateleita
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 1-2 rkl kookosöljyä
 • ripaus suolaa
 • ripaus vaniljaa
 • ja syntiä

Jauha ensin pellavansiemenet ja hampunsiemenet blenderissä hienoksi. Lisää loput aineet ja blendaa. Helpompaa kuin heinänteko. Taputtele massa vuokaan.

Kaada päälle synti. Koristele suolatuilla ja paahdetuilla cashew-pähkinöillä ja kaakaonibseillä. Tai ehkä punaisilla marjoilla? Valinta on sinun.

Laita koko hoito pakastimeen kohmettumaan. Pakastettu versio on ihanteellinen kesähelteillä. Jääkaapitus on myös hyvä vaihtoehto, se tuo syntisen vivahteikkaat aromit auliisti esiin.

Syntinen brownie

Nautiskele fiiliksekkäässä ympäristössä hyvässä seurassa. Suosittelen paratiisinomaista paikkaa, jossa kukkia sataa taivaalta!

Syntinen leivos ja kielletyn puun kukkaset