Se tavallinen tarina. Tyttö käy kaupassa, jossa ei oikein ole mitään kunnon tummaa suklaata ja kieltäytyy sitten ostamasta mitään. Kotona suklaanhimo senkun äityy ja on pakko sörssätä joku pikainen raakasuklaasetti. The quick and dirty way.

the quick and dirty raw chocolate

Tällä kertaa maltoin olla heittämättä mömmön jatkoksi mustikoita tai pähkinöitä, sillä kesken suklaanmaistelun oivalsin – vasta nyt, useamman vuoden raakasuklaatehtailun jälkeen, miten tässä menikin niin kauan! – että tällähän voi piirtää iholle.

Ooooh! Taisin rakastua raakasuklaaseen taas piirun verran enemmän.

Ja toinen ooooh: täähän ois aika hauska idea Puhdistamon reseptikisaan!

Pidin keskenäni lyhyen tuotekehityspalaverin, jossa säädettiin suklaamaalille optimaalinen koostumus, tummuus ja vähän lisäpotkua kaakaon kavereiksi sopivista superfoodeista.

spiruliinan ja suklaan hellän dynaaminen kohtaaminen

Varsinaiseen tuotekehitysprosessiin kuului ahkeraa omien käsien nuoleskelua ja ajatusten alituista harhailua mahdollisiin lopullisen tuotteen käyttöskenaarioihin.

Mielikuvituksen villistä laukasta huolimatta onnistuin noudattamaan kiitettävästi KISS-suunnitteluperiaatteesta (keep it simple, stupid!), ja taaskaan se ei pettänyt. Lopputuloksena oli vallan maistuva suklaaihomaali, jonka keittiön puolella vähän tumpelompikin rakkauden lähettiläs pyöräyttää valmiiksi käden käänteessä.

Raakasuklaavartalomaali

  • 3 rkl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1/2 tl macaa
  • 1/2 tl spiruliinaa
  • ripaus steviaa tai 1/2-1rkl hunajaa (jos lievä tahmeus ei haittaa :)
  • kanelia (koska sitä voi panna mm. kaikkeen)

Valikoi aluksi tarkoitukseen sopiva sensuelli maaliastia. Lusikoi kookosöljy sinne.

Kookosöljyn olisi syytä olla pehmeää tai sulaa, jotta muut aineet sekoittuvat siihen helposti. Kesällä öljy saattaa olla suoraan purkista kaivettaessa jo riittävän notkeassa muodossa, ja se notkistuu sekoittamalla entisestään. Voit myös asettaa maaliastiasi hetkeksi lämminvesihauteeseen (hanasta kuumaa vettä isompaan astiaan ja kookosöljykuppi sinne), ja öljy sulaa ennen kuin ehdit edes ajatella tuhmuuksia. (I dare you!)

Sekoittele loput aineet sekaan vähitellen niitä lisäillen, niin seoksesta on helpompi saada tasainen. Muista maistella!

Siinä se on! Suoraan valmis käytettäväksi, ja parhaimmillaan huoneenlämpötilassa. Syö vaikka kupista suoraan tai joltain mieluisammalta alustalta (tarjoiluehdotuksia tuolla alempana).

Jos raakasuklaavartalomaalia ei aio käyttää saman tien tai vaikka haluaa antaa sen lahjaksi, lienee tököttiä hyvä säilytellä jääkaapissa. Säilönnän kannalta näppärä vaihtoehto on panna maali kannelliseen purkkiin (tyyliin vauvanruokapurkki tai vähän isompi, ohjeen satsi mahtuu sinne kyllä). Kylmässä kovettuvan suklaan saa juoksevaksi tuttuun tapaan vesihauteessa.

Pieni varoituksen sananen vielä chilistä: sitä ei kannata tähän tavaraan sekoitella siltä varalta, että suklaamaalia lipsahtaa herkemmille alueille.

Sitten maalauspuuhiin! Enää tosin tarvitaan joku sopiva uhri.

Oma suklaamaalidemotiimini löytyi lähempää kuin uskalsin arvatakaan eli omasta olohuoneesta. Hyvä yleisö, saanen esitellä: Janita ja herra J. Falck.

eka suklaamaalidemo

Esteetikot ja aistilliset taiteilijat pääsevät parhaaseen lopputulokseen suklaamaalin levityksessä käyttämällä sivellintä apuna. (Muista putstata vehkeet ennen kuin rupeat hommiin!) Suuria linjoja ja suoraa toimintaa rakastava vartalomaalari puolestaan valitsee välineekseen sormet. Virheistä ei tarvitse välittää, ylimääräiset suklaathan luonnollisesti nuollaan pois.

toka suklaamaalidemo

Ensimmäinen kokeilu toimi loistavasti! Se harjoittelukierroksesta, päästetään tuo härski äijä eikun siis hieno taiteilija tositoimiin.

Artisti itse

Here we go…

Suklaamaalari hommissa

Tiesittekö muuten, että kookosrasvan sanotaan suojaavan auringolta. Alla esitetään oiva keino saada masuunsa jännittävä kesäkuviointi, mikäli torkahtaa aurinkoon vähän pitemmäksi aikaa.

Kesän kuumin napa-asuste

Valmista tuli. Arvatkaa mitä tapahtui seuraavaksi? Arvauksia voi jättää kommenttiosastolle. Jos äänestätte tämän reseptin voittoon Puhdistamon kisassa, saatanpa laittaa tänne kuvan, joka vastaa tuohon kysymykseen! Äänestäminen tapahtuu Puhdistamon Facebook-sivulla tykkäämällä tästä reseptistä.

Love rocks this chocolate

Rakkaussuklaaosasto kiittää ja kuittaa ja toivottaa oikein makoisaa kesää itse kullekin!