Maailmankaikkeus toimii jännästi. Päivällä möläytin, että minulle kyllä saa lähettää kaikki mahdolliset ylimääräiset kesäkurpitsat. Illalla soi puhelin ja yks ihana tyyppi toisessa päässä tiedusteli, kelpaisiko minulle kesäkurpitsa. Vähän isoja ne kuulemma olisivat, halkaisijaltaan sellaista teelautasen luokkaa. Saatoin hihkua innosta, ja tiesin saman tien mitä niistä koettaisin tehdä!

kesäkurpitsavauva

Seuraavana päivänä pitelin käsivarsillani tuota ihastuttavaa vauvan kokoista möhkälettä. Kohta panisin sen paloiksi ja pistelisin poskeeni! Ja ehkä jonkun muunkin poskeen, aika paljon tavaraa tuossa jötikässä meinaan on yhden naisen suuhun.

Mutta sitten siihen huikeaan visioon, jonka tuo otsikko onkin teille jo osittain spoilannut: käyttäisin valtavia kesäkurpitsasiivuja pizzapohjana! Lievän pelonsekaisin tuntein lähdin kokeiluani toteuttamaan, sillä tiedostin piinallisen hyvin, miten kesäkurpitsalla on taipumus erittää itsestään nestettä. Pohjasta olisi voinut tulla ihan lötkö.

Onneksi kerrankin maltoin itkettää kesäkurpitsasiivut kunnolla. Luulen, että se oli pelastukseni. Lopputulos ampaisi kirkkaasti odotusten ylitse! Kesäkurpitsavauvaakin on vielä jäljellä sen verran, ettei tarvitse miettiä, mitä tässä loppuviikon lappaisi lautaselleen. Oujee.

kesäkurpitsapizza vaiheessa

Kreisi kesäkurpitsapizza

  • ISOJA kesäkurpitsaviipaleita
  • tomaattipyrettä
  • pizzamausteita (oregaanot ja pippurit jne)
  • pizzatäytteitä (sipulii, sientä, paprikaa, tomaattia)
  • juustoa

Leikkaa kesäkurpitsasta noin 1-1,5cm paksuisia kiekkoja ja lado ne vaikka uuninpellille tai leikkuulaudalle. Levitä viipaleiden päälle suolaa ja anna niiden olla semmoinen puolisen tuntia, jolloin neste karkaa siivun sisuksista pinnalle. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla, käännä kiekot ja toista toimenpide toiselle puolelle.

Kesäkurpitsan itketyksen ajan voit hyvin preparoida pizzatäytteitä. Itse paloittelin ja paistelin sipulit ja herkkusienet, kun aavistelin etteivät ne uunissa välttämättä ehdi kypsyä tarpeeksi omaan kypsempään makuuni. Hehheh (joo, synttäriä ja mahdollista ikäkriisiä odotettavissa viikonloppuna).

Kun sinä ja kesäkurpitsa olette valmiita kohtaamaan toisenne, aloita levittämällä pizzan alustana toimivien jättislaissien päälle tomaattipyrettä ja pizzaan kuuluvat mausteet. Kasaa loput luovan sekasortoisessa järjestyksessä, ihan kuten haluat. Juusto kannattaa jättää päällimmäiseksi. Lehmävammaisille suosittelen lämpimästi lampaan-/vuohenmaidosta tehtyä halloumia tai buffalomozzarellaa.

Heivaa satsi uuniin 200 asteeseen ja anna olla siellä noin vartin verran.

kesäkurpitsapizza valmiina

Sit saa syödä. Muista ylistää kokkia ja kesäkurpitsan olemassaoloa!

On se syötävän hyvännäköinen!