Smoothielinjalla jatketaan. Perjantai-illan kunniaksi pyöräytin rohkealle vieraalleni smuuthin, jonne upposi jotain muutakin kuin vain turvallisesti marjoja, hedelmiä ja kookos- tai pähkinämaitoa. Tätähän kehtaisi kutsua vaikka viherpirtelöksi, vaikkei se väriltään vihreä ollutkaan. Koristeet lennähtivät smoothien päälle käden käänteessä, ja juhlallisen harras maisteluhetki saattoi alkaa.

edustussmoothiet

Edustuskelpoinen supersmoothie kahdelle

 • n. 2dl mustikoita
 • banaani
 • 1/2 mango
 • iso kourallinen vuonankaalia
 • pieni kourallinen kuusenkerkkiä
 • 1/2 rkl vehnänorasjauhetta
 • 1 rkl hamppuproteiinia
 • 1 rkl soijalesitiiniä
 • sitruunamehua
 • 2 kiwiä
 • vettä

Lado kaikki aineet blenderiin kiwejä lukuun ottamatta ja surauta tasaiseksi. Lisää kiwit ja surraa vielä hetkinen. Elä surraa liian pitkään, sillä muuten kiwin siemenet rikkoutuvat ja päästävät sekaan kitkerän makunsa. Jollet sitten tykkää vähän kitkerämmästä.

Tämä terveyspommi on niin herkullinen, että uskon vihersmoothie-sanan kuullessaan irvistelevän ennakkoluuloisen hyypiönkin latkivan smuussin hyvällä halulla. Varsinkin jos tarjoilijana on syötävän sievä mansikkatyttö!

mustiikasmuuthit mansikkatytöllä