Hellepäivänä tekee lähinnä mieli vaan juoda ja jättää syömiset sikseen. (Tai korvata ateriat suklaalla.) Sitten illan viilentyessä sitä huomaa, että tässähän vähän hiukoo. On iltasmuuthien paikka. Se on muuten poikkeuksellista, sillä yleensä starttaan päivän smuuthiella tai naatiskelen semmoisen jossakin eväänä.

Poikkeuksellisen kuvauksellisia ovat myös olleet ne smuussit, joita olen tässä blogissa tähän mennessä esitellyt. Siihen tulee nyt muutos. On aika saattaa estradille smuuthiekeittiöni karumpi ja arkisempi yksilö. Se on epäilyttävän värinen, täysin fiilispohjalta kannuun ladottu, mutta ainakin omien kriteerieni mukaan varsin hyvän makuinen mössö. Kehtaisinpa näitä viritelmiä jopa aika terveellisiksikin väittää.

intuitiivinen_smude

Ok, vähän koetin viilata teitä linssiin lisäämällä annokseen tuon mustikanvarvunpoikasen!

Öisen smuuthieni lähtökohtana oli punaiset marjat, vihreät lehdet ja chia-lima. Kyseinen trio kävisi vaikka kummitustarinan aineksiksi, mutta tuollaista harmaata muhjuahan siitä vain tuli blenderin sykkeessä. Jos ja kun ihan rehellisiä tässä nyt ollaan, niin en minä taaskaan mitään mitannut. Suuntana voi pitää sitä, että marjoja meni iso kourallinen, vihreitä pieni kourallinen ja jauheita 1 rkl – 1 tl.

Intuitiivinen yösmuuthie

 • mansikoita
 • punaherukoita
 • chia-limaa (1 rkl chia siemeniä, 1 dl vettä, anna tekeytyä 10 min)
 • avocado
 • kuusenkerkkiä
 • vadelmanlehtiä
 • mustikanlehtiä
 • salaattisekoitusta
 • kesäkurpitsaa
 • hamppuproteiinijauhetta
 • tulsia
 • jotain viherjauhetta
 • tocoa
 • soijalesitiiniä
 • kookosöljyä
 • 2 kuivattua viikunaa
 • vettä että blendautuu kivasti

Tää oli jees. Ei liian makea. Makeutta voi säädellä viikunan määrällä ja/tai lisäämällä hunajaa/steviaa.