Valkosuklaa ei jätä minua rauhaan. Viimeisin satsi syntyi puolivahingossa, kun ihanien vappudonitsien kuorrutetta jäi vähäsen yli. Suklaaseoksessa oli mukana kookosjauhoa, joten tulossa oli vähän tuhdimpi herkku. Miksei sitten panisi sekaan reilusti pähkinääkin… jos siitä vaikka syntyisi jotain sellaista kuin lapsuuden valkoinen Toblerone, muistattehan?
valkosuklaavuoret
tobleronesuklaa

Pähkinäiset valkosuklaavuoret

  • 0,5 dl sulaa kaakaovoita
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl kookosjauhoa
  • 1 rkl lucumaa
  • steviaa tai hunajaa maun mukaan
  • 1 dl pähkinämurskaa (cashew tai hasselpähkinä tms.)
  • ripaus suolaa

Sulata (rouhittu) kaakaovoi ja kookosrasva vesihauteessa. Lisää kookosjauho, lucuma, makeutus ja suola ja sekoittele tasaiseksi. Oikeastaan pärjäät kyllä ihan hyvin myös ilman kookosjauhoa ja lucumaa, mutta ne tuovat suklaaseen lisää muhevuutta. Pähkinämurskaa saa suoraan pussista tai käyttämällä pähkinät blenderin kautta. Lisää pähkinäisyys keitokseen, veivaa, maista ja ole tyytyväinen. Kaada suklaamössö passeliin jääpalamuottiin ja pane muotti pakastimeen (odotusaika n. puoli tuntia) tai jääkaappiin (pari tuntia).

valkosuklaa lähempää
valkosuklaatahti

Eikun nauttimaan! Tämän suklaan ainoa huono puoli on se, ettei sitä jaksa syödä kuin pari palaa kerrallaan, se on niin täyttävää tavaraa!

PS. Pidä huoli siitä, että suklaasta tulee tarpeeksi makeaa. Eri makeutusaineista voit lukea lisää Virpin tuoreesta kirjoituksesta.