Olen kuullut huhun, että kaikilla tytöillä on jossain vaiheessa elämäänsä prinsessakausi. Yleensä lapsuudessa. Minulla ei ollut. Omalla kohdallani se käynnistyi ehkä noin vuosi sitten. Kaikki taisi alkaa siitä, kun suvaitsin huoneeseeni pinkin maton, jonka vieressäni ollut mummo voitti arpajaisissa ja totesi tarpeettomaksi. Minä puolestani tarvitsin silloin mattoa, joten pinkkiys oli vaan uskaliaasti nieltävä. Se on ehkä vaikuttanut aivoihini jollain tavalla epäilyttävästi sittemmin.

Esim. viime toukokuussa Kiinassa ollessani sekosin täysin ja ostin ystäväni kanssa disneymäiset prinsessapaidat. En edes tiedä miksi kerroin tuon. Ehkä haluan alitajuisesti tuhota viimeisetkin heviuskottavuuteni rippeet.

Ailahtelevaisen prinsessakauteni aikana minulla on ollut kunnia tutustua eräseen (toiseen) ystävään, jonka olemusta värittää sellainen tietynlainen vaaleanpunainen satumainen hehku. Huomasin että se on tarttuvaa. Viimeksi kun altistuin hänen seuralleen, rupesin kuumeisesti ajattelemaan prinsessajälkkäriä. Mieleeni tulvi vaaleanpunaisia yksisarvisia ja cupcakeja (saisko tälle sanalle jonkun hehkeämmän käännöksen kuin muffinssi tai kuppikakku? En oikein sulata kummankaan soundia prinsessayhteydessä.)

Yksisarvisiin en tohtinut kajota, sillä piparisten sellaisten valmistus on kämppikseni Erikoisalaa. Tunnustelin siis ajatusta kuppikakuista ja itsestäni tekemässä jotain niin tyttömäistä. Huh. Homma tyrehtyi siihen, ettei meillä ollut sopivia vuokia kyseisen herkun raakaversioon.

Päädyin sitten askartelemaan kuppikakun kaltaisen vaaleanpunaisen jälkkäri-ihanuuden pieniin juomalaseihin. Aika kivat, vaikka itse sanonkin!

prinsessaruokaa

prinsessan kupit

Valmistus on helppoa kuin prinsessan elämä. Paitsi että prinsessa ei itse jälkkäriään valmistaisi. Mutta jos eka larppaa vähän aikaa keittiöpiikaa, pääsee pian hyppäämään prinsessan saappaisiin. Eikun mitä kenkiä ne käyttävätkään? Sellaisia lasisia korkkareita?

Prinsessan lasikuppikakku

Rouhe:

  • 1,5 dl mansikoita (saa olla jäisiä)
  • 1,5 dl casheweita
  • 1,5 dl taateleita
  • 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 1-2 rkl ruskeaa ruokosokeria

Kreemi:

  • 1,5 dl kovaa kookosmaitoa
  • 0,5-1 dl mansikoita
  • 1 rkl ruskeaa ruokosokeria
  • ripaus vaniljaa

Laita rouheesta kolme ensimmäistä ainesta (kaikki, joita tulee sama määrä eli 1,5 dl, helppoa vai mitä!) blenderiin ja rouhi hitaimmalla säädöllä tai pulse-toiminnolla siitä jotakuinkin samannäköistä kuin alla olevassa kuvassa:

prinsessan röpelöisempi puoli

(Jes, ensimmäinen blenderinsisuskuva tässä blogissa! Sori että päätyi prinsessa-postaukseen, pitihän tähän nyt vähän jotain gorempaa saada, jottei tule yliannostusta ällösöpöydestä.)

Kaada rouhos kulhoon ja sekoita sinne käsin hasselpähkinärouhe, kookoshiutaleet ja sokeri. Sokrun tosin voi panna jo blenderiinkin, lisäsin sen itse jälkijunassa kun muistin että prinsessat tykkäävät makeasta. Annostele rouhe laseihin (3 kpl, tilavuussuositus n. 3dl) tai vaikka jälkkäriastiaan, jos haluat kaksi vähän isompaa annosta.

Blendaa seuraavaksi kreemi. Kova kookosmaito tarkoittaa sitä kookosmaitotölkistä löytyvää kovettunutta osaa, jota muuten Lidlin purkeista löytyy aika mukavat määrät. Laita se ja mansikat ja mausteet blenderiin ja tehtaile tehosekoittimessasi ihana vaaleanpunainen pilvi.

Kruunaa annokset pinkillä kookosvaahdolla ja jollain nätillä punaisella, kuten kuivatuilla karpaloilla, mansikoilla tai ruusun terälehdillä.

jälkkärit kolmelle prinsessalle <3

En sitten ota vastuuta siitä, jos joku muuttuu annoksen syötyään prinsessaksi. Toivotan teille silti vaaleanpunaista ja prinsessojentäyteistä vappua!