Pääsiäisen viimeisinä päivinä piti raapaista kasaan ateria kaappien kätköistä löytyvistä aineksista. Lopputulos ei ollut ihan paleo-oppien mukainen, mutta ihan ok-hyvä ja nopeahko, helposti varioitavissa oleva kasvismättö. Nokkelasti nimetyn ruokalajin ideahan on lainattu risotolta, riisi on vain korvattu quinoalla.

quinoatto

Määrien kanssa ei ole ihan niin justiinsa, nuokin ovat suuntaa-antavia:

Quinoatto (3-4 annosta)

 • 2 dl quinoaa
 • 4 dl vettä
 • puolikas butternut squash -kurpitsa (myskikurpitsa ehkä?)
 • pari porkkanaa
 • pari tomaattia
 • n. 200g vihreitä papuja
 • 1 rkl kookosöljyä
 • valkosipulin kynsi
 • inkiväärin pätkä
 • jänniä intialaisia mausteita (juustokuminaa ja currya ainaskin)
 • suolaa

Huuhdo quinoa ja pistä veteen keittymään noin 10 minuutiksi. Sillä välin voi paloitella muita aineita. Kun quinoa on kypsä, siirrä se kattilasta pois. Laita kattilaan nokare kookosöljyä, puristettu valkosipulinkynsi ja silputtu inkivääri. Muhita niitä hetki öljyssä ennen kuin rupeat lisäämään vihanneksia kypsymisjärjestyksessä. Taisin tosin laittaa nuo kaikki itse samaan aikaan (pavut kun olivat pakastimesta), paitsi tomaatit jotka lisäsin aivan viime metreillä. Anna vihannesten kypsyä ja sekoittele välillä. Lisäile mausteita. Lopuksi siirrä quinoa takaisin kattilaan vihannesten sekaan. Maistele ja tuunaa mausteilla. Sitten syömään!

quinoatto3