Aamupuurokateus ja -kaiho pääsi iskemään muutamaan otteeseen, joten pakkohan se oli loihtia oma (ja vielä parempi) puuro. Vieläpä sellainen, joka kelpaisi esitellä kivikautisillekin kavereille.

Puuro lähti rakentumaan kuin itsestään jännän tiikeripähkinän ympärille. Tiikeripähkinähän ei nimestään huolimatta ole pähkinä vaan kastanjasädekaislan juurimukula. Kyseessä on ikivanha viljelyskasvi, jota ainakin Espanjan suunnalla kasvatetaan.

Pähkinäallergikoillekin sopivan tiikeripähkinän maku on makeahko ja mantelimainen. Luultavasti siksi se tunnetaan myös maamanteli-nimellä. Pähkylät sisältävät paljon hyviä rasvahappoja, kalsiumia, magnesiumia, C- ja E-vitamiineja. Korkean energia- ja kuitupitoisuutensa tähden tiikeripähkinät sopivat naposteltaviksi erityisen hyvin diabeetikoille ja painonhallinnastaan kiinnostuneille – kuitu kun tasaa verensokerin heilahteluja ja pitää kylläisenä kauan.

Totta tosiaan, tätä aamupuuroa kun lappasi suuhun, pysyi nälkä loitolla petollisen pitkään!

tiikeripuuro

Tiikerin aamupuuro (1 pienehkö annos, lämmin!)

 • 1 dl tiikeripähkinöitä (liotettuna)
 • 1 dl lämmintä chai-maustettua pakuriteetä
 • 1 banaani
 • 1/2 avocado
 • pieni kourallinen goji-marjoja
 • 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl lucumaa
 • 1/2 tl kanelia
 • ripaus suolaa

Tiikeripähkinät on hyvä panna likoomaan 24h (tai edellisenä iltana) ennen puuron tekoa. Kaada liotusvesi pois ja huuhtaise pähkinät lävikössä. Blendaa ne lämpimän pakuriteen seassa ensin, lisää sitten loput aineet ja surauttele tasaiseksi.

Taannoisen ystävänpäivän kunniaksi kehittelin myös söpön pinkin variantin:

pinkki tiikeripuuro

Vaaleanpunaisen tiikerin puuro (2 annosta)

 • 1,5 dl tiikeripähkinöitä (liotettuna)
 • tilkka vettä
 • 2 banaania
 • 1 appelsiinia
 • 2dl mansikoita
 • ripaus suolaa
 • jotain superfuudeja, jos haluaa (esim. 1tl macaa)

Blendaa ensin liotetut tiikeripähkinät vesitilkkasessa (n. 0,5-1dl), ja lisää sitten loput aineet. Koristele nätisti ja tarjoa toinen annos jollekin kivalle (tai säästä itsellesi koska säkin oot kiva!). <3