Se on sittenkin mahdollista! Taannoin käväisin eräällä leirillä, jolla tarjoiltiin aamupalaksi kovasti kaipailemaani jouluherkkua eli riisipuuroa. Kanelin, voisilmän ja riisipuuron yhdistelmässä on vain jotain niin vastustamatonta. Tuolloin päädyin tyytymään vain voihin kanelilla, ja hyvää oli sekin. Mutta se jokin puuttui.

Puolivahingossa sitten kekkasin tämän reseptin. Liotin ja jauhoin cashew-pähkinöitä aivan muihin tarkoituksiin ja satuin maistamaan tekelettä – sehän oli rakenteensa ja makunsa puolesta aivan riittävän lähellä jouluntuovaa riisipuuroa! Voi ihanuutta.

Joulu tulee sittenkin hiilaritietoisille, vähän tyyriimmän joulupuuroaamiaisen muodossa. Kas tässä resepti, kaikessa yksinkertaisuudessaan, olkaa niin hyvät:

toisenlainen joulupuuro

Aivan kelpo joulupuuro

  • 1 ps (125g, vajaa 2dl) cashew-pähkinöitä
  • ripaus hyvää suolaa (esim. ruususuolaa)
  • pinnalle mausteeksi: kanelia ja ruokosokeria, nokare voita

Liota cashew-pähkinöitä 1-4h. Huuhtele pähkinät ja kaada liotusvesi pois. Laita cashewit suolaripauksen kera blenderiin ja jauha ne karkeimmalla (epätehokkaimmalla) säädöllä, jotta seokseen jää rouhea riisipuuromainen rakenne.

Jos haluat puurostasi lämpimämpää, sen voi lämmittää vesihauteessa (kuten raakaruokailija tekisi) tai – mikäli haluat oikoa mutkia etkä ole niin kuumuudessa kaikkoavien ravinteiden perään –  miedolla lämmöllä kattilassa tai jopa mikrossa.

Ripota pinnalle kanelia ja ehkä myös ripaus ruskeaa ruokosokeria, ja kruunaa annos vielä voisilmällä niin halutessasi.

<3 Joulu on taas! <3