Jes, vihdoin onnistuin siinä! Sain loihdituksi suklaapiirakasta snickers-version. Lähtökohtana oli pomminvarmasti hyvän raaka-brownien eli roonien resepti, johon tuunasin paksummin täytettä sekä reilusti suolapähkinäisempää makua.

naminami snickerspiiras

Suolapähkinäsuklaapiirakka

Brownie-pohja:

 • 10 taatelia
 • 0,5 dl cashew-pähkinöitä
 • 0,5 dl suolattuja cashew-pähkinöitä
 • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
 • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 dl mulpereita (tein ilman)
 • ripaus steviaa, vaniljaa, suolaa ja kanelia
 • loraus vettä jotta sekoittuu

Kuorrute:

 • 1 banaani
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta

Koristeeksi:

 • suolacashewpähkinärouhetta
 • kaakaonibsejä

Pohjan aineet blendataan tai monitoimikoneutetaan massaksi, joka taputellaan piirasvuoan tahi lautasen pohjalle. Banaani-raakakaakaokuorrute surahtaa nopsasti blenderissä, ja se levitellään pohjan päälle. Loppusilauksen antavat pähkinärouhe ja kaakaonibsit.

Laitoin itse raakakaakaomäärästä vain puolet ja korvasin loppupuolikkaan carobilla. Se selittää miksi sinun piirakkasi on ehkä tummempi kuin minun.

suolapähkinäinen suklaapiirakka

Suolapähkinäisestä suklaapiiraasta tuli ihan tosi herkku. Mutta tässä on yksi pieni mutta. Kaupan hyllyltä pussista poimitut suolatut ja paahdetut pähkinät on mitä todennäköisimmin silattu valkaistulla suolalla ja pitkälle prosessoidulla kasviöljyllä, jotka eivät ainakaan ihmispolon terveyttä edistä. Jos on viitseliäällä tuulella, voi pähkinänsä paahtaa kevyesti vaikkapa kookosöljyssä ja maustaa laatusuolalla. Luulen että myös tahini voisi tehdä terää tälle reseptille, kuten se teki taannoiselle snickers-suklaalle.