Lauantai 17.11. ravintolapäivineen häämöttää aivan kulman takana! On siis korkea aika esitellä Lady Cinnamon -ravintolamme ruokalista. Lista on laadittu huomaavaisuudella etenkin erilaisia ruokavalioita noudattavia ja allergisia henkilöitä kohtaan. Suuhunpantavaa löytyy niin vegaanille, raakaruokailijalle, karppaajalle, luolamiehelle (paleo) ja ”fiksuilijalle” (gluteeniton, maidoton, sokeriton).

~* ~* ~ * ~

Lady Cinnamonin menu

~ * ~

Puutarhan antimet

Sallittu salaatti

Kaikissa salaattipohja, kurpitsansiemenet ja öljypohjainen salaattikastike. Lisukevaihtoehdot:

  • Rusoposki (punajuuri, hampunsiemen, kuivattu viikuna, vuohenjuusto)
  • Paratiisi (kurpitsa, pekaanipähkinä, appelsiini, tofu – vege)
  • Ihana impi (punajuuri, kurpitsa, hampunsiemen, sinimailasen idut, avocado – vege, raw)

Lempeä leipänen

Leivästä tulee näillä näkymin gluteeniton versio (gluteenittomasta jauhoseoksesta, Vera osaa kertoa koostumuksesta tarkemmin) ja sitten kahta sorttia omakeksimää reseptiä, joista toista pystyn syömään jopa itse! Ihmeleipä tulee siis olemaan gluteeniton ja viljaton, mahdollisimman hiilariton, manteliton, munaton, maidoton ja hiivaton. Mitä siis jää jäljelle? Kesäkurpitsasose, kookosjauhot ja siemenjauheet! Toiseen versioon tullee mantelijauhoja. Raakalaisleipään ei valitettavasti rahkeet (eli kuivurin säädöt) riitä.

~ * ~

Suut makeaksi

Herkkuosastolla hemmotellaan raakaruokailijoita, vegaaneja ja fiksuilijoita! Tarjolla on kahta erilaista toinen toistaan ihanampaa raakapiirasta, joihin ei ole päästetty sekaan sokeria, viljoja, maitoa eikä munaa.

Onnellinen omenapiirakka (raw)

Onnellinen omppupiirakka loihditaan luomulaatuisista aineksista ja se sopii myös pähkinäallergikoille. Tarjoamamme piiras eroaa alkuperäisreseptistä siten, että väliin tulee vaniljainen auringonkukansiemenkreemikerros, nam!

Suloinen suklaapiiras (raw)

Syntisen hyvästä maustaan huolimatta tätä suklaapiirasta voi mättää kupuunsa vailla huonon omatunnon häivähdystä!

Salainen pahe (gluteeniton porkkanakakku)

Paheellinen porkkanakakku pääsi listalle, koska se vaan on niin hyvää. Suosittelemme sitä niille, jotka voivat vapautuneesti herkutella millä tahtovat sekä pelkästään gluteenia kartteleville. Porkkanakakun raaka-ainelistalta löytyy mm. gluteenitonta jauhoseosta, munaa, sokeria, margariinia ja tuorejuustoa.

~ * ~

Kurkun kostukkeeksi

Lady Cinnamon tarjoilee tietenkin mausteisia ja lämmittäviä juomia. Maitovalikoimaamme kuuluu hyla- ja kauramaito.

Kaardemummakahvi
Kanelinen chai
Inkiväärisima

~ * ~ * ~ * ~

Kaardemummaa, inkiväärii, kanelii
Suu auki – ja silmät kii!

~ * ~ * ~ * ~

Ravintolamme sijaitsee Helsingissä Hietalahden torin kupeessa osoitteessa Lönnrotinkatu 41 valokuvausstudio Reunasen tiloissa. Studio on tilava ja jo itsessään todella tunnelmallinen paikka – ja mitä se tulee olemaankaan kunhan koristelusormemme pääsevät sen kimppuun! Odotettavissa on kynttilöitä, kanelintuoksua, ranskalaisia chansoneita ja kepeää pikkujoulutunnelmaa. Pystytämme ravintolan yhteyteen myös pienoisen kirpputorin, josta voi bongailla perusvaatteita sekä vintage-hienouksia. Ah, ja tosiaan, lauluesityksiäkin on luvassa Kabarenan tyttötrion taholta. Aukioloaikamme on klo 14-20.

Kutsumme teidät sydämellisesti tervetulleiksi herkuttelemaan!

~Noora, Vera & Laura