Tervetuloa vierailulle Nooran kokeelliseen raakakakkukeittiöön. Olen erityisen ylpeä edellisestä aikaansaannoksestani. Ihan vesi herahtaa kielelle kun sitä ajattelenkin! Tahtoisitko maistaa?

Herkullinen minttusuklaakakku sai innoituksen Maria Lönnqvistin kehittelemästä ihanasta reseptistä. Ohjeessa ja monissa muissakin raakakakuissa vilahteleva irish moss -levämömmö ei ole vieläkään eksynyt omaan keittiööni asti, mutta ehkä vielä joku päivä. Lähdin kombottamaan Marian ohjetta salaisuuksien suklaapiiraan (jonka ehkä vielä joku päivä saan tänne blogiin asti!) kanssa ja katsomaan mitä tuleman pitää.

Koska kakusta tuli hemaisevan turtlesinvihreä, nimen valinta oli täysin selviö.

Mutanttininjakilpikonnakakku

Pohja:

 • 1 dl kaakaonibsejä
 • 1 dl saksanpähkinöitä (kannattaa liottaa 8h tai edes huuhtoa ensin)
 • 2 dl taateleita
 • reilu ripaus suolaa ja vaniljaa

Blendaa ainehet. Painele kakkuvuoan pohjalle. Isohko lautanenkin kelpaa, jollei vuokaa ole mailla halmeilla.

Täyte:

 • 0,5dl kookosöljyä
 • 1,5 rkl kuivattua minttua
 • 2 avocadoa
 • 1 banaani
 • 0,5 dl kookoshiutaleita
 • 1 rkl kutakin superia (ei pakollinen!): macaa, tocoa, lucumaa
 • 1,5 tl spiruliinaa
 • varovainen ripaus steviaa

Aivan aluksi laita kookosöljy kuppiin ja kuppi vesihauteeseen muhimaan. Ripottele kuivattu minttu kookosöljyn sekaan. Intuitioni kertoi, että lämpimän öljyn seassa kuivan mintun aromi vapautuu parhaiten (ja lopputuloksen maun puolesta voisin päätellä intuitioni osuneen oikeaan!).

Sörssää hedelmät, kookoshiutaleet ja superjauheet blenderissä. Hassunniminen spiruliina on tummanvihreää leväjauhetta ja olennainen osa reseptiä, sillä loihditaan täytteeseen tuo källi mutantinvihreys.  Maistele seosta ja lisää makeutta kaivatessasi steviaa.

Kun kookosöljyminttuseos on sulanut ja oleillut hetken keskenään, kaada se blenderiin ja päräyttele vielä massa tasaiseksi. Levitä hieno vihreä mömmö pohjan päälle.

Raakakakkuhan ei sitten mene uuniin vaan jääkaappiin, jossa sitä kannattaa pidellä yön yli ennen syöpöttelyä. Hätäisimmille riittää ehkä joku tuntikin, jolloin leivonnainen ehtii napakoitua, mutta maku ei ehkä kehkeydy yhtä hienostuneeksi.

Vihreä pinta suorastaan huusi jonkinlaista koristelua. Eikä ihan mitä tahansa koristelua vaan juurikin turtlesnaamaa! Minulla ei ole kuin valistuneita arvauksia siitä, miten tällaisia koristelujuttuja oikeaoppisesti tehdään, joten päätin vain tehdä jotenkin. Metodi sisälsi kynän, leivinpaperia, sakset, siivilän ja raakakaakaojauhetta. Ensin piirsin turtlesnaaman leivinpaperiin ja sitten leikkasin siitä sapluunan. Lätkäisin sapluunan kaakun päälle, otin siivilän ja heiluttelin sitä kakun yllä. Laitoin siis siivilään kaakaojauhetta, kun ihan vain pelkkä siivilän heiluttelu ei riittänyt saamaan jälkeä aikaan.

Tadaa, aika hieno ja hyvä tuli, vaikka taas itse sanonkin!