Moi, suklaa-addikti täällä taas. Päätin viikko sitten taas kerran koettaa hillitä taas kerran lapasesta karannutta suklaankulutustani. Sitten sain äärettömän huomaavaiselta kämppikseltäni (joka myös dekadenssin lähettiläänä tunnetaan) synttärilahjaksi neljä levyä suklaata, joista kolme oli mässysuklaaosastoa (eli sitä tavaraa, jossa on sokeria enemmän kuin kaakaota). Eipä siinä, kyllä kelpasi, mutta kun söin ne viikossa. Neljä levyä VIIKOSSA! Samaa tahtia jos pistelisi, sehän tekisi 200 levyä vuodessa – reilu 40kg suklaata. Mihin se kaikki menee? Äääääwh!

Yleensä en tue mitään lakkoja, mutta jonkinlaista itsehillintää sitä voisi koettaa kaivella taas esiin. Tai sitten ihan vain pikkuisen huijata itseään ja valmistaa astetta terveellisempää suklaata. Itseni tuntien, se ei kyllä kovin pitkään jääkaapissa säily…

Tällä kertaa en lähtenyt virittelemään mitään kyseenalaisia suklaa-alkemiakokeiluja vaan lähtökohtana oli vaatimattomasti tehdä niiiiin hyvää suklaata, että kehtaisi prinsessallekin tarjota.


Prinsessasuklaa

 • 1,5 dl kaakaovoita
 • 1 dl kookosöljyä
 • 2 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2 rkl carobia
 • 1 rkl riisinlesejauhetta (toco)
 • 1 rkl macaa
 • 1 tl vaniljaa
 • ripaus suolaa
 • 0,5 rkl kuivattua karpalojauhetta
 • 0,5 rkl ruusuvettä
 • 1 rkl hunajaa
 • pakastekuivattuja mansikoita
 • kuivattuja karpaloita
 • kuivattua viikunaa
 • ripaus rakkautta

Valmista kuten raakasuklaa yleensäkin eli sulata ensin rasvat, lisää sitten hunaja ja jauheet. Pilko sattumia vähän pienemmäksi ja sekoita suklaamassaan. Kaada jääpalamuotteihin ja pane pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään.

Sattumia voi viskellä sekaan niin paljon kuin siltä tuntuu. Itse tykkään ruokaisammasta suklaasta, jossa on sattumaa lähes yhtä paljon kuin suklaata. Tällä kertaa meni 0,5dl kumpiakin marjoja ja viikunoitakin kaksi. Vähemmälläkin pärjää, mutta tällä määrällä sai kivasti tasan yhden Ikean jääpalamuotillisen täyteen.

Arvatkaa mitä tämä prinsessa syö aamupalaksi…