Kesäkeitto on leikkipuistoruokaa. Tai sellaista äitien tekemää ruokaa. Keittojen aatelia, jos minulta kysytään. Koskaan ennen en kuvitellut itse kykeneväni moista soppaa loihtimaan, mutta joskus on vaan kokeiltava uusia asioita. Ja sehän onnistui yli odotusten, koska päästin homman taas pikkuisen lapasesta karkuun. Se teki keitosta erityisen superia (vaikkei tässä yhtään sellaista superfoodia olekaan mukana, öhö).

Superkesäkeitto

 • 5dl vettä
 • 2 porkkanaa
 • 4 perunaa
 • 1/2 punainen paprika
 • 1/2 sipuli
 • 1dl herneitä
 • 1 dl vihreitä papuja
 • 1/2 kukkakaali
 • 1tl suolaa
 • ripaus lipstikkaa
 • ripaus paprikaa ja mustapippuria
 • (saattoi mennä rippuset myös poimulehteä ja siankärsämöä)
 • reippaasti tuoretta persiljaa ja korianteria

Suurus:

 • 4dl maitoa
 • 1rkl maissitärkkelystä

Paloittele kasvikset. Kiehauta vesi ja lisää sinne mausteet (ei noita tuoreyrttejä vielä). Lisää kasvikset veteen kypsymisjärjestyksessä – ja älä panikoi, jos et tiedä mikä se on, kerron sen nimittäin seuraavaksi: porkkana, peruna, sipuli, paprika, jäiset herneet ja pavut, kukkakaali. En tiedä onko tuo virallinen totuus, mutta syömäkelpo totuus ainakin.

Suurus tehdään yksinkertaisesti sekoittamalla kylmään maitoon maissitärkkelys sillä lailla tasaisesti. Lorota sopan sekaan, sekoittele ja anna kiehua parin minsan ajan, mutta ei niin että kämähtää pohjaan. (Nyt saa laittaa tuoreyrtit.)

Mikäli maku ja ainesten määrä ei vieläkään aivan täysin tyydytä, suosittelen rykäisemään annoksen pintaan sellaisen mukavan peittävän kerroksen chiliä ja merilevähiutaleita (noria panin itse). Johan potkii.