Olen ihan ylitykästynyt tuohon kunnolliseen ja oikeasti mintun makuiseen minttuun, jota viime aikoina eräs puutarha on riemukseni tuottanut. Sen kanssa tulee niin raikkaita ja helteellä mukavasti viilentäviä smoothieita, ja se sopii oivasti salaatinkin sekaan. Tällä kertaa jakelen nyt iloksenne minttuisaa smoothievinkkiä. Luulisin, että puutarhamintuttomat voivat turvautua esim. Järvikylän vahvoihin minttupuskiin, joita viime aikoina on lähikaupoista löytynyt.

Vihreä minttusmoothie

1 isohko annos

  • Pari mintunoksaa (varsia ei tarvitse käyttää, mutta toki saa)
  • Avocado
  • 1/4 hunajameloonia
  • 1 kiwi
  • vajaa 1tl spiruliinaa
  • reilu 1tl hamppujauhetta
  • sopivasti vettä (1-3dl, riippuen siitä kuinka juoksevaa haluaa)

Blendaa hyvin, jotta minttu pilkkoutuu mahdollisimman pieneksi. Muutenkin nautiskeluvaiheessa kannattaa pureksia smoothieita, jotta masun on helpompi sulattaa se.

Reseptiä voi varioida helposti, vaikkapa vaihtamalla kiwin mansikoihin ja jättämällä hifistelyosan protskulisät eli spiruliinan ja hamppujauheen pois. Tällöin lopputulos on mansikkaisen punainen ja vielä kesäisemmän makuinen.

Minttusmoothie