Tämä raparperipiirakka oli niin helppo ja nopea valmistaa, että sen reseptin saattaminen tänne blogiin asti ei voi myöskään olla kovin vaivalloista (toisin kuin blogailun käynnistely nyt tässä viime kuukausina…)

Karpimpi raparperipiirakka

  • 1-2 vartta raparperia
  • 50g voita
  • 150g mantelijauhoa
  • 50g kookoshiutaleita
  • 3 rkl kermaa
  • 3 rkl vettä
  • makeutusta maun mukaan
  • kanelia

Aloita ottamalla voi pehmenemään, vaikkapa 200 asteeseen lämpiävän uunin lähettyville. Pilko raparperit. Lisää loput aineet voin kaveriksi ja nypi ja veivaile seos tasaiseksi. Levitä vuoan pohjalle taikina ja lado päälle raparperit. Paistele uunissa 20-30 minuuttia, kunhan on vähän väriä tullut ja raparpereistä nestettä karannut. Tarjoile kermavaahdon, cashew-kastikkeen tai vaikka jäätelön kanssa, mikä nyt itsellesi parhaiten passaa.

Parit jälkihuomiot: Itse käytin raparperia kaksi vartta, mikä oli sen verran paljon että raparperia riitti useammaksi kerrokseksi, mutta hyvä vaan. Makeutukseksi laitoin varovaisesti vaniljasokeria. Makeutta olisi voinut olla enemmänkin, mutta sen voi kompensoida makeammalla kastikkeella tms. Psylliumia ja/tai leivinjauhettakin voisi heitellä sekaan, jotta piiras muistuttaisi enemmän viljaisia sukulaisiaan.

Raparperipiiras

Loppujen lopuksi tämän tekstin ja kuvan lisääminen vei huomattavasti enemmän aikaa kuin itse piirakan valmistus…