Voiko olla pannukakkua ilman vehnäjauhoja, maitoa ja sokeria? – Kyllä voi!

Metsästin aikoinaan otsikon vaatimuksia vastaavaa pannarireseptiä aika huolella ja huonolla menestyksellä. Erinäisiä vhh-pannukakkureseptejä yhdistelemällä kehitin kuitenkin mielestäni varsin kelvollisen vaihtoehdon! Mittojakin olen ehtinyt hioa jo useamman kokeilun verran, ja nämä alkavat olla jo hyvin kohdallaan.

Kookospannari

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kookos-/kauramaitoa
  • 2 dl kookos-/mantelijauhoja
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa ja kaardemummaa

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita sekaan ensin neste, sitten jauhot ja mausteet. Sulata voi ja sekoita se nopeasti muiden aineksien kanssa. Voi ei ole pakollinen, mutta se tuo mukaan hyvin perinteisemmän pannukakun makua. Kaada taikina uunivuokaan (itselläni on käytössä 28x21cm -kokoinen astia, joka on juuri sopiva tälle). Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Kuvan pannukakkuun käytin quinoa-jauhoja, ja sen paistoaika oli 20 minuuttia. Vähempihiilaristen jauhojen (pähkinäiset) kanssa paistoaika on usein pitempi.

Mallina keimailevan pannarin päälle päätyi aroniahilloa. Jos kaapista ei löydy valmista hilloa (ja sellaisten sokerimäärät hirvittävät), saa korvikkeen nopeasti soseuttamalla marjoista ja hedelmistä. Esim. edellisellä kerralla soseutin omenan ja pari desiä puolukoita.