Heip! Olen taas innostunut syömään ja vähän kokkailemaan myös. Yksinkertaisuus on ollut viime aikoina SE juttu. Ja kookos. Kookosta olen kuluttanut niin maitona, rasvana, vetenä, lastuina kuin töhnänäkin.

Mansikoita ja limeä on kulunut myös. Kieliiköhän se jostain kesän kaipuusta? Enivei, kekkasin että noita kesän raikkaita makuja voisi koettaa naittaa kookostöhnän (eli -massan) kanssa yhteen. Tuumasta toimeen: kookosmassa sulaksi, muut aineet blenderiin ja sekaisin kookoksen kanssa, soosi lautaselle ja jääkaappiin kohmettumaan. Tuloksena oli käsittämättömän nopea ja yllättäen juustokakkuisen makuinen pinkki ihanuus.

Tän helpommaksi ei raakakakku juuri enää mene.

I accidentally a cheesecake

Pieni pinkki mansikka-lime-kookoskakku

  • 1 pkt kookosmassaa (200g)
  • 1,5-2 dl pakastemansikoita
  • 1 lime
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • pari tippaa toffeesteviaa (tai muuta makeutusta)
  • ihan pieni ripunen suolaa

Pistä kookosmassa kulhoon ja pieni sitä veistellä. Pane kulho vesihauteeseen, jotta kookosmassa pehmiää. Mansikatkin on hyvä sulattaa etukäteen, jollet sitten löydä jostain tuoreita tähän aikaan vuodesta. Mansikat menevät blenderiin ja kaveriksi puristetaan limen mehu. Limen sisälmyksetkin voi kaapia mukaan. Blend it.

Lisää blenderistä tullut soosi ja mausteet kookostöhnään. Tai voit pistää kookoksen ja muut aineet blenderiinkin, ihan miten tykkäät. Sekoittele ja kippaa pienelle lautaselle tai vuokaan (halk. alle 20cm). Lautanen jääkaappiin tai pihalle tai pakkaseen kovettumaan. Siinä mennee tunti tai jotain, riippuu kylmyydestä.

Sit voi syödä (ja ottaa vähän paremmat kuvat kuin minä kyökin pimeässä iltavalossa).

pinkkikakku2

Voisihan tuohon pohjankin askarrella. Siihen tarkoitukseen suosittelen lempparipähkinöitäsi ja taateleita. Mallia voi ottaa vaikkapa reseptiarkistoni muista raakakakkusista.