Kyökkinoita

Hei! Tervetuloa Viherryksen maailmaan. Blogistani löydät enimmäkseen reseptejä, joita olen vuosien saatossa erilaisten ruokavalioiden ja allergioiden viidakossa kyhäillyt.

Oma tarinani ruuanlaiton parissa alkaa mistäs muualtakaan kuin oman navan ympäriltä. Maha tuppaa yhäkin olemaan turvoksissa joka aterian jälkeen, ja olen vuoden 2009 syksystä lähtien omatoimisesti koettanut selvitellä mistä vaiva voisi johtua. Lääkäreistä ei ole ollut mainittavaa apua, mutta internetin ihmemaa on sentään tarjonnut joitain toimivia vinkkejä.

Olen testaillut vähän kaikenlaista (mm. raakaruokaa, karppireseptejä, superfoodeja, paleota) ensisijaisena pyrkimyksenäni löytää ruokia ja ruokalajeja, joiden kanssa kroppani tuntuisi tulevan toimeen. Viime aikoina ruokavalioni on valunut lähemmäs gluteenitonta vegaanilinjaa, joten sen kanssa yhteensopivia, edelleenkin kasvispainotteisia ja varsinkin herkkureseptejä on odotettavissa.

Se mitä tässä ruokavalioviidakossa seikkaillessa on tullut opituksi on se, että olemme kaikki erilaisia. Vaikka yksi dieetti toisi onnen yhdelle, se ei välttämättä toimi toiselle. Parasta on siis tutkailla ja kokeilla itse, tekemättä kokeilusta kuitenkaan liian tiukkapipoista. Kun kehoa vähitellen oppii kuuntelemaan, se kyllä kertoo mitä tarvitsee. Jos kuitenkin jonkin ruokasuosituksen haluaisitte suustani kuulla, olisi se aitoa ruokaa kohtuudella.

Ravinnolla on tärkeä merkitys, mutta pelkästään ruokavaliota fiksaamalla en ole silti onnistunut temppuilevaa kehoani lepyttämään. Se on ajanut minut etsimään avaimia muualta, ja olen vähitellen oppinut ymmärtämään rentoutumisen merkityksen sekä kehon ja mielen yhteyden. Mielen mutkien oikomista olen opiskellut intensiivisesti vuodesta 2013, ja sittemmin sukeltanut syvälle tutkimaan omaa tunne-elämääni, jonka melkein onnistuin tukahduttamaan ennen burn outiani.

Noora

Eihän tässä taida lopulta olla kyse muusta kuin siitä, että oppisi olemaan ja uskaltaisi olla oma itsensä aivan kaikkine piirteineen. Se on ihmiselämän vaikein ja palkitsevin tehtävä. Nykyään teen henkilökohtaista valmennusta, jossa autan ja tuen muita, jotka haluavat oppia tuntemaan itsensä rehellisemmin. Voit lukea siitä lisää sivuiltani noorakorppi.fi.

Nautinnollisia hetkiä Viherryksen parissa!

– Noora

PS. Tsekkaa myös mun biisit YouTubesta. <3