Oli synkkä ja talvinen lauantai-ilta joskus kauan sitten. Muu Suomi katsoi lätkää, minä ja Jaana hääräsimme keittiössä äkillisen päähänpiston saattelemana:

Tehdään matchasuklaata!

Helppo homma. Kaakaovoit sulaks ja vähän kookosöljyä kans. Lisätään vähän kaakaota ja matchaa. Makeutetaan hunajalla.

Virhe. Iso virhe!

mönjää

Eihän se hunaja sekoittunut, kun ei ollut tarpeeksi muita jauheita seassa. Kokeiltiin siinä sitten kaikenmoista. Soijalesitiiniä. Varmaan tocoakin. Ja jotain epäilyttävää kookoskermajauhetta.

kuvioi matchasuklaassa

Ei se siitä. Hunaja oli sitkeästi pohjalla klönttinä. Seoksen väri oli karmaisevan ruskea. ”Jos mä panen vielä vähän lisää matchaa!” Noh, jossain vaiheessa sinnikkäinkin suklaamaakari luovuttaa ja lätkäisee seoksen lautaselle.

Jos ei mitään muuta hyvää, niin sen pintaan pystyi vetelemään päräyttäviä kuvioita! \o/

Mutta suklaasoosia jäi yhä jäljelle… Voisiko se mennä enää ällömmäksi?

vihreä suklaakutu

Kyllä voi! Ja koska soosi oli tässä vaiheessa jo niin kuvottavan näköistä, inspiroiduimme jatkokehittelemään lopusta matchasuklaakudusta jotain, jonka perusluonteeseen kuuluu lähtemättömästi ällöys.

Noi luttanat pallerot on siis quinoa-muroja, joita meni sekaan.

askartel

Askartel askartel. Hipit pääsi leikkimään ruualla!

suohirviöt!

And what do we have here? An army of tiny swamp monsters ready to eat you! Or to be eaten, to be exact.

Etummaiset kaverit ovat peuhanneet baobab-jauheessa. Vihreämmät tyypit ovat douppailleet matchaa, ja jokunen kaveri on vetänyt sieniä (reishiä). Silminä gojei ja kuivattuja mustaherukoi (ehkä?).

kaunein matchasuklaa ikinä <3

Vaikka olimmekin jo toivon heittäneitä tämän lautassuklaan värin suhteen, niin seuraavana päivänä jääkaapista paljastuikin KAUNEIN SUKLAA IKINÄ. Koostumus olis voinut olla parempikin, mutta oli tämä näky ja makukin kaiken sen vaivan arvoinen. <3

Edellisten kokeilujen reseptiä ei ole ja vaikka olisikin, en tohtisi pistää sitä saataville.

Sen sijaan saatte viikko sitten kokeilemani uuden version, joka toimi ihan suht hyvin. En liitä tähän mitään täydellisyyslupauksia vaan jätän vastuun hienosäädöstä sinulle ja makunystyröillesi.

Matchasuklaa

  • 2dl kaakaovoita raastettuna
  • 2-3 rkl kookosöljyä
  • 0,5 dl tocoa
  • 0,5 dl lucumaa
  • 1 tl soijalesitiiniä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl matchaa

Valmista kuten raakasuklaa nyt yleensäkin. Sulata rasvat vesihauteessa. Sekoita jauheet sekaan. Kaada muottiin/lautaselle. Pistä jääkaappiin/pakkaseen kohmettumaan. Pinjansiemenet muuten sopii tonne sekaan!

Parempia matchasuklaakokeiluja sinulle! ^_^