Olen aina tykännyt pinaattikeitosta. Viimeiseen pariin vuoteen en ole sitä ruokavammojeni tähden huolinut lautaselleni, sillä sehän on loppujen lopuksi vain pinaatilla värjättyä maitoista litkua, joka on suurustettu jauholla.

Vaihtoehtoversio putkahti keittiööni kuin varkain, kun taas kerran pähkäilin mitä valmistaa massiivisesta kesäkurpitsavarastostani lounaaksi. Ajauduin simppelille sosekeittolinjalle, ja lopputuloksena oli perinteistä pinaattisoppaa paremman makuinen, ravinteikkaampi ja vieläpä helpommin valmistettava nokkosella maustettu kesäkurpitsakeitto.

parempi pinaattikeitto

Parempi pinaattikeitto

  • kesäkurpitsaa
  • pinaattia tai nokkosta
  • loraus hyvää öljyä (esim. hamppu- tai seesam-)
  • suolaa
  • pippuria (värin saat valita itse!)
  • kuivattuja yrttejä (esim. siankärsämöä tai timjamia)

Höyrytä (tai keitä) kesäkurpitsat pehmeiksi. Viskaa ne blenderiin. Keitinvettä ei välttämättä tarvitse edes lisätä. Lisää kannuun pinaatit tai nokkoset tai vaikka molemmat. Jos käytät pakastettuja versioita, on niitä hyvä sulatella hetki ennen blendausta. Mausta hyvällä öljyllä ja haluamillasi mausteilla. Kermaakin (kookoksella, kauralla tai ilman) voit lisätä, mutta jotenkin yllättävän kermaisaa sopasta tuli ilmankin.

Yksinkertainen on kaunista!

Jos kaipaat lisää kesäkurpitsaisia vinkkejä, vilkaise ihmeessä kesäkurpitsapannukakku ja kreisi kesäkurpitsapitsa.