Joulupöytään oli jälkiruokaa näperreltävä. Ikeasta ostamani epäkäytännöllisen kokoiset paperiset leivosvuoat huutelivat nimeäni. Niille oli keksittävä jotain käyttöä.

graanaattisuklaaleivoset

Pähkinäinen pohja, taatelitoffeinen täyte, pinnalle granaattiomenan siemeniä ja raakasuklaakuorrute. Vaikka osia olikin useampi kuin tekeleissäni yleensä, nuo pyörähtivät kasaan aika vikkelästi. Ehkä noin puolessa tunnissa. Multitaskasin tosin samalla kookospalloja, neljää eri raakasuklaa- ja kookoskonvehtia ja vielä toistakin leivosta, joten samainen keittiösessio venyi poikkeuksellisen pitkäksi. Mutta se on kokonaan toinen tarina.

granaattisuklaaleivos

Aluksi ajattelin, etten edes viitsi tästä leivoskokeilusta täällä blogin puolella mitään pukahtaa. Noista raakasuklaisista leivoksista tuli kuitenkin niin näyttäviä ja hyviä, että olisi synti jättää resepti jakamatta. Isäkin, joka on aiemmin sanonut ettei hirveästi raakakakuista välitä, meni joulupöydässä kehaisemaan että: ”Tämä on kyllä parhaimman makuinen leivos, jota olen koskaan maistanut”. Se on aika paljon sanottu se.

granusuklaaleivot

Suklaagranaattileivokset (6kpl)

Pohjakerros:

 • 2 dl saksanpähkinöitä
 • 2 rkl carob-jauhetta (tai raakakaakao-)
 • ripaus suolaa
 • ripaus vaniljaa
 • 5-7 pehmeää taatelia

Taatelitahna:

 • 5-7 pehmeää taatelia
 • reilu 1 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • ripaus suolaa
 • ripaus vaniljaa
 • ripaus kaardemummaa

Pinnalle:

 • granaattiomenan siemeniä
 • reilu 1dl sulaa raakasuklaata, esim.
  • vajaa 1 dl sulaa kaakaovoita
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa

Laita pohjan ainekset taateleita lukuun ottamatta hyvään blenderiin ja jauha pähkinät päreiksi. Lisää taatelit ja blendaa massa tasaiseksi. Levitä pohjamassa laakeiden paperisten leivosvuokien (halkaisija n. 7cm) pohjalle. Voit käyttää myös vähemmän laakeita, jolloin pohjasta tulee tietenkin paksumpi.

Taateleista semmoinen sivuhuomio, että itse käytin 5 kpl keskikokoisia ja tuoreita, ja kaivoin niistä kivet ulos. Jos käytät medjool-taateleita, vähempi riittää, koska ne ovat isoja. Jos taas kaivat taatelisi pussista, laita 7-8.

Nyt kun tiedät tarpeeksi taateleista, voit siirtyä valmistamaan niistä tahnaa. Pistä taatelit, sula kookosöljy, kaakaojauhe ja mausteet blenderiin ja blendaa. Voit lisätä ihan pikku tilkkasen vettä, jotta homma blendautuu paremmin. Levitä tahna pohjien päälle.

Ripottele pinnalle muutama hyppysellinen granaatiomenan siemeniä. Puolikkaan omenan siemenet riittävät varsin mainiosti. Siemenet saa helpoiten ja hauskiten irti hakkaamalla halkaistua omenaa kuoren puolelta puukauhalla! Katso mallia.

Pistä leivoset jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet raakasuklaan. Suklaahan tehdään niin, että ensin rouhitaan kaakaovoi pieneksi ja laitetaan se kulhossa vesihauteeseen sulamaan. Sulaan kaakaovoihin sekoitetaan reilu puolet kaakaojauhetta ja makeutetaan hunajalla. Sekaan voi pistää vähän myös vähän lucumaa.

Kaada sula raakasuklaa leivosten päälle silleen nätisti. 1,5 rkl per leivos oli hyvä määrä testierässä. Pistä herkut vielä kohmettumaan jääkaappiin. Ota esiin hetkinen ennen tarjoilua, että ne maut ehtivät herätä.

granaattiomenaraakasuklaaleivos

Nauti ja anna läheistesikin nauttia. <3